Elke vloer heeft onderhoud nodig, of de vloer nu van laminaat, pvc of echt hout is.

Het is daarom belangrijk om te weten wat u nodig heeft om uw vloer in topconditie te houden, want een goed onderhouden vloer blijft niet alleen mooi, hij gaat ook merkbaar langer mee. Voor ons is het dus ook belangrijk om u goed te informeren wat u kan doen om uw vloer in topconditie te houden.

 

Weet u niet precies wat u moet doen met uw vloer? Lees dan verder.

 

Laminaat

Heeft u een laminaatvloer? Deze is simpel te onderhouden, maar toch hebben wij enkele aanraders voor u.

1: Zorg voor goede schoonloopmatten bij uw deuren. Dit zorgt er voor dat grind, gruis, vuil en vocht minder de kans krijgt op uw vloer. Laminaat kan er goed tegen, maar voorkomen is beter dan genezen!

2: Vilt onder zware of vaak verschuivende meubels is geen overbodige luxe. Hoewel laminaat krasbestendig is, is het aanbrengen van vilt een kleine moeite die u veel ellende kan besparen.

3: Gemorst vocht kan het beste zo snel mogelijk opgenomen, ook als uw laminaat waterbestendig is. Ook hier geldt dat voorkomen beter is dan genezen. 

4: Goed gecontroleerde temperatuur en vochtgehalte in de ruimte waar de laminaatvloer ligt komt de vloer ten goede. Te veel verschillen of te lage/hoge luchtvochtigheid kan de vloer aantasten.

5: Laminaat is rustig vochtig af te nemen met laminaatreiniger en water. Let wel op dat u niet té vochtig schoonmaakt en eventuele plassen snel weer opneemt en niet op de vloer laat staan.

 

PVC

PVC is, net als laminaat, vrij simpel te onderhouden. Toch gelden ook hier enkele tips om uw vloer langer mee te laten gaan.

1: Net als bij laminaat helpt een schoonloopmat uw vloer door vuil, gruis en vocht op te nemen. PVC kan tegen een stootje maar net als bij laminaat geldt dat voorkomen beter is dan genezen.

2: Ruim vlekken en gemorste dranken zo snel mogelijk op. Dit voorkomt dat het PVC aangetast wordt en de vloer verkleurt.

3: Gebruik niet teveel schoonmaakmiddel. Dit kan de vloer aantasten. Volg de instructies van uw PVC schoonmaakmiddel op.

4: Heet schoonmaken zoals bijvoorbeeld een stoommachine is niet nodig, het kan zelfs negatief werken op uw PVC.

© 2013 - 2024 Vloerbenodigdheden.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel